omSorg om handlar om dig- och mig.


Hur kan vi som jobbar både på scen och inom omsorgen berätta om våra erfarenheter?

Det finns en längtan, den växte under pandemin, efter att samtala om sorg, om skörhet, om att behöva ge sig till andras händer.
Hur vi påverkas av varandra i de mest vardagliga situationer. Och hur det vi ser som vardag rymmer så mycket kärlek, sorg och drama. Det är därför vi vill prata om det här, om sorg, om omsorg. /Karin Blixt, regissör och skådespelare

Mellan_Rum, Premiär, Litteraturhuset, 27 maj

Flera av oss som arbetar professionellt som skådespelare, dansare koreografer, konstnärer, filmare författare och poeter, tillhör ofta parallellt den stora gruppen omsorgs-arbetare som bl.a. består av undersköterskor, vårdbiträden och personliga assistenter.

Mellan_Rum om är ett undersökande sceniskt arbete och en kör av personliga erfarenheter från omsorgen.

Framfört av Karin Blixt


Mellan_Rum är en del av Com.fusion vars syfte är att skapa rum för deltagarbaserad konst.

Ett performance med: Karin Blixt i samarbete med utövande kulturarbetare inom omsorg och omsorgsarbetare i kulturen

Musik/ljudkollage: Björn Knutsson

Foto: Jarle Hammer

omSorg om, Världskulturmuséet, 11e nov, 2021

En offentlig performance i samarbete med Världskulturmuseet och konstfilm av Hans Carbe. Kvällen avslutades med ett samtal med Ia Mårtensson Astvik, trauma-utbildad gestaltterapeut och leg psykoterapeut, där vi frågar oss hur vi kan hantera de trauman som inte bara patienter men också personal genomgick under pandemin. Och är kärlek en praktiskt kunskap i mötet med en annan människa?
Ett performance med: Karin Blixt, Peter Carlstedt, Minna Elif Wendin

Musik: Björn Knutsson

Konst: Hans Carbe

Moderator: Helen Arfvidsson

Foto: Jarle HammerVad händer nu?

Vår research fortsätter parallellt med att manus till uppsättningen "Ängel?" tar form. Vi bygger vidare för att skapa en berättelse där historier, rörelse och möten med publiken vävs samman.

Vår vision är att möta publik på platser där omsorgspersonal finns, t ex sjukhus, föreningsmöten och konferenser, men också platser som definieras av kulturbegreppet, tex Världskulturmuseet där vardagens rituella koreografier inom vården kan ges nytt innehåll genom att likställas med andra kulturella yttringar.

 

omSorg om har i olika faser stöttats av Byggnads kulturstipendium, Abf Göteborg samt Göteborgs Kulturnämnd, PRONTO, Com.fusion, Vgr.

Skrivprocessen sker med stöd av Dramatikerförbundets ettåriga arbets-stipendium och Dramatikerstödet.

Vi samarbetar också med Kommunal Väst.