Vem är Stollar Bollar?

Det är Stollar Bollar som står bakom omSorg om.

Vi är en konstellation som vill göra egna föreställningar, men också vara en ny mötesplats för skilda discipliner, en plattform för konst, vetenskap, andlighet och historieberättande. Och en kulturpod - om det mesta.

Stollar Bollar startades av                           skådespelare och regissör, Björn Knutsson, kompositör och regissör

samt                                 författare och regissör.

                              

Stollar Bollar - poden


Spännande gäster i en egen ljudvärld är vår grundidé, och ämnena vi intresserar oss för är lika gränslösa som osorterade: Slask, teater, nakensnäckors parningsriter, dramaturgi, konst, sex, undergång, rus, återfödelse, litteratur, medvetande och omedvetande, samtidsfenomen som virus och politik, anatomi, kärlek, bakterier, återfödelse, religion, mode, magi och vår plats på den här planeten, är några av de ämnen vi tänker bolla med varandra och med våra kommande gäster.


Storytelling och mening


Vi har en stark dragning åt att korsbefrukta konst med vetenskap, anatomi och medvetande. Vi vill utvidga vårt arbete, göra det mindre trögflytande, undersöka dialog och monolog i andra format.

För det som vi vill göra krävs ingen fast fysisk scen, vår bas utgörs av en plattform online med regelbundna nedslag i olika rum som bär på olika historier och erfarenhet.

Det som binder våra plattformar samman är en medvetenhet om att storytelling blivit en aspekt av vårt medvetna liv, vår kultur och vårt samhälle. Ett begrepp som företag använder för att skapa en dramaturgi för produkter, ett begrepp som gör att vi kan begripa begreppet ”fake news”, en medvetenhet om att vi skapar berättelser om oss själva inom psykologin. En medvetenhet om detta ständiga formande av våra egon, vår identitet, vår livssituation och vår känsla av mening, är något som vi vill adressera.

Guest Host är Anna Stenberg. Vi pratar om performance med Tiny Festival Producers och Petra diskuterar Lisa Lindéns kommande bok. Musik av Lizzie Weibull.